NLS Logo

innovatiIVISTA TUTKIMUSTA PAIKKATIEDOSTA 

MML Logo
Kaos_hanke_logot

Tervetuloa ESR KAOS (Kaupunkimallien Osaamispääoman Kehittäminen 6Aika-kaupungeissa) -hankkeen webinaariin 26.10. klo 12:15 – 16:30. Tapahtuman aiheena on ”Virtuaalisten 3D-kaupunkimallien tulevaisuus”.

Kaupunkien digitaaliset kaksoset ja 3D-kaupunkimallit ovat valtava mahdollisuus. Mutta jäävätkö ne pienimuotoiseen kaupunkiorganisaation virkakäyttöön, vai tulevatko ne käyttöön myös kansalaisten/kuntalaisten arjessa ja yritysten liiketoiminnassa?

Tule kuulemaan huippuasiantuntijoiden näkemyksiä ja osallistumaan keskusteluun mm. seuraavista teemoista: 

  • Mihin kaupunkien digitaaliset kaksoset ovat kehittymässä? 
  • Miten 3D-kaupunkimalleja hyödynnetään nyt ja tulevaisuudessa?  
  • Millaisilla välineillä virtuaaliset 3D-kaupunkimallit tuotetaan?  
  • Miten kaupunkien digitaaliset kaksoset tukevat kaupunkitilan kestävää käyttöä?  
  • Millaista uutta yritystoimintaa 3D-mallit mahdollistavat?  

Keynote speakereina mm. futuristi Risto Linturi, 3D-geoinformaation professori Jantien Stoter sekä laserkeilauksen ja 3D-mallien asiantuntija professori Juha Hyyppä Paikkatietokeskuksesta. 

Seminaari järjestetään etäwebinaarina. Ilmoittaudu 25.10. mennessä. Lähetämme osallistumislinkin ennen tapahtumaa. 

Ilmoittaudu tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/kaosfuturewebinar  

Tilaisuus on pääosin suomenkielinen ja se toteutetaan osana ESR KAOS-hanketta (Kaupunkimallien Osaamispääoman Kehittäminen 6Aika-kaupungeissa). Hankkeen tulostavoitteet edellyttävät, että osallistujat täyttävät ja palauttavat rahoittajan vaatiman ESR-osallistujalomakkeen. Se lähetetään kaikille ilmoittautuneille seminaarilinkin yhteydessä, ja palauttaminen onnistuu myös sähköisesti. 

Kenelle: 

3D-kaupunkimallien kehittäjät ja hyödyntäjät kaupungeissa ja julkisella sektorilla. Kaupunkimalleja tuottavat sekä niitä hyödyntävät yritykset, järjestöt, alan asiantuntijat ja opiskelijat sekä muut aiheesta kiinnostuneet. 

 

Lisätietoja: 

Juhani Talvela 

juhani.talvela@aalto.fi 

050 62471 

 

Samasta aihepiiristä järjestetään 29.11.2021 klo 10-16 tulevaisuustyöpaja, jossa osallistujat pääsevät yhteisessä vuorovaikutuksessa määrittämään kaupunkimallien tulevaisuuden suuntaa ja  hyödyntämistä. Ilmoittautuminen työpajaan avataan 21.10.2021 ja siitä tiedotetaan mm. hankkeen web sivuilla https://memo.aalto.fi/projects/esr-kaos/, sekä twitter tilillä @ESR_Kaos.