NLS Logo

innovatiIVISTA TUTKIMUSTA PAIKKATIEDOSTA 

MML Logo

Laserscanning.fi

Laserkeilaus on kaikkialla ja vaikuttaa positiivisesti jokaisen kansalaisen elämään 2020-luvun informaatioyhteiskunnassa.

Laserkeilauksen huippuyksikkö

Laserkeilauksen huippuyksikön sivuilta löydät tietoa laserkeilaustutkimuksen saavutuksista ja mahdollisuuksista, kuten tarkasta 3D-mallinnuksesta, metsän kartoituksesta tai itseajavien autojen teknologiasta. Sivut ovat pääosin englanniksi, mutta suomeksi saat tietoa ottamalla yhteyttä meihin.

Laserkeilauksen huippuyksikköön kuuluvat alan eturivin tutkijat Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksesta (ryhmän johtajana Juha Hyyppä), Helsingin yliopistosta (Markus Holopainen), Oulun yliopistosta (Juha Kostamovaara, ) ja Aalto yliopistosta (Hannu Hyyppä). Yksikön osaaminen kattaa laitetekniikan tutkimuksen ja kehityksen, paikannusteknologioiden kehittämisen ja niiden avulla tehtävien uusien innovatiivisten avausten, datankäsittelymenetelmien, esitystekniikoiden ja sovellusten perinpohjaisen tutkimuksen.

Laserkeilauksen sovellukset ovat keskeisiä esimerkiksi metsätaloudessa puuston arvioinnissa ja rakennetun ympäristön 3D-mallinnuksessa. Tapamme tehdä tutkimusta on hyvin poikkitieteellinen ja yksikkömme on täynnä maailman eturivin tutkijoita, joista suuri osa on harvinaisen nuoria. Laserkeilaus on myös tutkimusalana nuori, noin 15 vuotta vanha.